Grouper al Directes

Aquest proper dissabte, dia 28 d’octubre, a les 5 de la tarda, i de la mà de la Júlia de Balle, arriba una nova edició del Directes, que en aquesta ocasió té com a protagonista a Grouper.

Grouper deu el seu nom a la comuna on va néixer i criar-se l’únic membre del grup. Liz  Harris (Califòrnia, 1980) no va tenir una infància comú, no va anar a l’escola i en canvi va tenir molt temps per dedicar-se a explorar de manera personal i intuïtiva la composició de sons; i potser això és el que l’ha portat a fer una música que no sembla d’aquest món, sinó més aviat del món dels somnis.

Venerada dins de l’escena experimental de música ambient, Harris va autopublicar el seu primer àlbum sota el nom de “Grouper” l’any 2005. El reconeixement a un nivell més ampli, li va arribar el 2008 amb el disc “Dragging a dead deer up a hill” i va acabar de refermar-se amb el llançament de l’àlbum subdividit en dues parts, “A I A: Dream Loss” i “A I A: Alien Observer” (2001). En aquest Directes repassarem algun dels temes d’aquests dos àlbums a través de diversos directes no oficials, ja que hi ha no cap àlbum publicat d’un dels seus concerts. Per a Harris, la música en viu es contagia del lloc i el moment present i les cançons muten, es fan més llargues, més denses que a l’estudi, i s’enganxen i mesclen entre elles. Una experiència incomparable.

.