Order Xanax Bars OnlineA Ràdio 90 continuem celebrant els 25 anys de l’inici d’emissions i ens agrada obrir els nostres micròfons perquè amics i col·laboradors puguin fer-nos arribar les seves propostes, programes especials que ens conviden a eixamplar horitzons i enlairar la mirada. En aquest cas, el convidat és en Joan Naspleda, músic i membre destacat de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (anegx). Les dues facetes es combinen en aquest programa que ell mateix ens presenta:

La música ens evoca a paisatges, a ecosistemes, a éssers vius i éssers mitològics. Ens transporta per camins de naturaleses tímbriques que desperten sensacions, que activen l’organisme. La música originalment sorgeix de la natura, com totes les activitats lliures d’artefactes. Natura és els sons d’éssers vius; natura és el material vegetal, animal o mineral que serveix per construir els instruments. A la natura s’hi han inspirat grans mestres i alguns han volgut descriure el paisatge o els sons més purs, com Olivier Messiaen (1908-1992) o David Rothenberg (1962).

Aquest programa fet a Ràdio 90 obre la porta a un univers musical que vincula l’art sonor i la natura, per escoltar un ventall ampli d’estils i èpoques: Des de la música descriptiva de Bedfich Smetana (1824-1884) amb el poem simfònic “El Moldava” fins a la música balcànica energètica de la músic de kaval activa Isabelle Courroy  amb el tema “Pulsar”, passant per l’havanera “la Gavina” composada per Frederic Sirés (1898-1971) i interpretada per Marina Rossell (1954) i la rumba “Río Ancho” interpretada per Jorge Pardo (1956) i Chano Dominguez (1960).

El programa, absolutament recomanable, es podrà escoltar aquest dissabte dia 6 d’octubre a les 21h, i el diumenge dia 7 a les 18h.

.