CAMPS MAGNÈTICS és un programa de producció pròpia de Ràdio 90, i de 30 minuts de durada, que vol parlar de la relació entre la música, la ciència i la ciència ficció.

A través de músics tan coneguts i reconeguts com David Bowie, Vangelis o Mike Oldfield, descobrirem com els misteris de la ciència i els somnis plasmats en la literatura i el cinema de ciència ficció es troben molt presents en l’obra de grans artistes del nostre temps.

I és que són nombrosos els músics de diversos estils i procedències que s’han sentit atrets pel món de la ciència, la tecnologia i la conquesta de l’espai. Sovint aquest interès ha arribat a través d’una immersió prèvia en la literatura de ciència ficció, que ha obert la seva ment a noves propostes, a nous horitzons. Tot plegat s’ha acabat reflectint en les seves obres. I és d’això del que tracta CAMPS MAGNÈTICS, en principi una sèrie de tan sols set programes destinats a la programació de l’estiu 2010.

El programa s’emet els diumenges a 2/4 de 5 de la tarda, immediatament després de Tercera Fundació, l’espai dedicat precisament al món de la ciència ficció. El guió és de Josep Cuèllar, i la locució d’Eva Ruiz (a la imatge), la veu de nombroses falques de l’emissora i una de les fundadores de Ràdio 90 ja fa vint anys.