Especials 25 anys de Ràdio 90: “Música para pedalear” per celebrar el Dia Mundial de la Ràdio

Seguim celebrant els 25 anys de les primeres emissions de Ràdio 90 amb esperit de compartir les ones lliures i obertes al món. El 13 de febrer és el dia mundial de la ràdio, i volem fer un reconeixement a aquest mitjà que tant ens estimem, creant un pont amb altres ràdios. Us proposem escoltar una emissora que hem conegut a través d’una persona que hi col·labora, la ràdio es diu Radiorhino està ubicada a Estrasbourg (França) la persona es diu Clementine Mann, és biòloga de formació, il·lustradora i creadora de música electrònica, una gran somiadora i viatgera biciclista… algú molt especial que ens convida a escoltar gairebé 120 minuts de música, que ha escollit d’entre les que porta al seu reproductor per pedalar per el món (i que li va facilitar el seu amic Jean Luc, de quan va viatjar a sudamèrica) i les del shuffle un altre amic seu, Max i que ens suggereix escoltar: freepoteries.fr.

La Garrotxa és un lloc de pas i per a molts ciclistes viatgers que fan grans rutes, també lloc de parada. I això és el que ha fet Clementine Mann, amb qui hem tingut la sort de coincidir en el seu pas en bicicleta per la nostra comarca, i ha volgut abans de continuar el seu camí cap al sud, gravar aquest programa de ràdio especial i únic.

“Música para pedalear” són gairebé 120 minuts de música que de nord a sud o d’est a oest, com una rosa dels vents, ens convida a escoltar melodies que fan girar amb més alegria la vida, ja sigui pedalant, o movent l’esquelet per ballar, o descansant al sofà.

Deixeu-vos sorprendre i escolteu una àmplia varietat de temes musicals que us transportarà a sentir l’aire alegre i jovial, des de les ones de la ràdio en moviment fins al vostre lloc.

13 febrer dia mundial de la ràdio

aniversari Clementine 23 anys

Gràcies per aquest regal al teu pas i moltes felicitats!!!

El programa, coordinat per la Rosa Sans i amb el muntatge tècnic a càrrec de la Nuri Aguilar, es podrà escoltar aquest dissabte dia 16 de gener a partir de les 21h., i també el diumenge, dia 17, a partir de les 17h. (en aquest cas, excepcionalment, no s’emetrà El Club del Country).

I podeu consultar el llistat de totes les cançons del programa en el Facebook de Ràdio 90.

Reajustament tècnic

Per uns arranjaments tècnics a l’equip emissor, durant el matí d’aquest dijous dia 14 de febrer deixaran de funcionar les emissions de Ràdio 90.

Es preveu reprendre la normalitat a primera hora de la tarda.

Disculpeu les molèsties.

Saxon al Directes

Aquest proper dissabte, dia 9 de febrer, a partir  de les 5 de la tarda, i de la mà d’en Javi Garrigós, la llegendària banda Saxon, serà protagonista d’una nova edició del programa Directes.

Considerats com uns dels líders de la nova onada de Heavy Metal britànic de principi dels vuitanta, conjuntament amb Iron Maiden, i amb més de 40 anys de trajectòria, son una banda clau dintre d’aquest estil i gran influència per bandes clàssiques com Pantera o Metallica.

El disc protagonista d’aquesta setmana, The Eagle Has Landed, va ser enregistrat al llarg de la seva gira europea de presentació del llavors quart treball “Denim and Leather”, i podrem sentir himnes com “Wheels of Steel” o “Strong Arm of the Law” amb la personal veu del gran Biff Bitfford al capdavant.

Així doncs, un directe d’una formació clàssica que encara a dia d’avui està en plena forma editant bons treballs discogràfics i fent gires mundials , Oh Yeah !!

Al Cirquet Clarinet ha vingut Gar

Vida!

Al Cirquet Clarinet ha vingut Gar i ens regala temes per sentir, com un mirall. Música i poesia, un cantautor que ens parla de la vida quotidiana, de converses de carrer, d’ocells lliures com rodamóns, dels llocs del seu barri… també ens parla de donar gràcies per treure’ns un somriure i d’emocionar-nos quan ens retrobem amb els sentiments.

I també ens trobarem nous colors i més brillants si podem fer l’esforç de sortir amb coratge a la vida!

Al podcast 99 del Cirquet coneixem en Gar, ens regala text, música i interpretació, temes que se’ns faran nostres ben aviat si escoltem amb el cor, paraula cantada, com un reflex.

Penny Lane 045: The White Album

Amb motiu del 50è. Aniversari de la sortida del doble àlbum blanc de The Beatles, el passat novembre va sortir al mercat una edició especial en format llibre amb textes, fotos inèdites i amb 6 CD’s.

Els dos primers eren els dos discs originals re-masteritzats, el 3er. CD contenia les demos o les cançons que havien compost majoritàriament a la Índia i interpretades pel seu autor (John, Paul i George) amb només guitarres acústiques i veus a casa d’aquest darrer a Essex. Després i ja als estudis d’Abbey Road o als Trident Studios hi trobem ens els CD’s 4, 5 i 6 els temes en procés de creació i enregistrament.

També podem escoltar cançons descartades, d’altres que sortirien en singles o en treballs posteriors, jams, versions, etc. Tot això produït per Giles Martin, fill de George Martin el productor de la banda de Liverpool. Aquesta setmana començarem escoltant les cançons del 3er. CD, enregistrades en format íntim a l’estudi de la casa d’en George i que acabarien sent les protagonistes d’aquest gran doble disc, eclèctic i heterogeni dels Fab Four.

El programa es podrà escoltar aquest dissabte dia 26 de gener a les 21h., i també el diumenge dia 27, a les 18h.