play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Notícies
  • keyboard_arrow_right Aquest diumenge, una nova edició de Pandion

Notícies

Aquest diumenge, una nova edició de Pandion

Ràdio 90 01/12/2012 12


Background
share close
Jordi Artola

Us presentem l’últim programa Pandion de la temporada de tardor a Ràdio 90, que s’emet aquest diumenge, 2 de desembre, a les 6 de la tarda.

Aquest Pandion 29 ve atapeït de temes naturalistes i ecologistes. L’eix central d’aquesta hora de ràdio tractarà d’aproximar-nos al coneixement dels coleòpters (escarabats). Jordi Artola és l’especialista que ens parlarà d’aquests animals que representen un patrimoni natural important a la Garrotxa. Sabem què és un escarabat? Coneixem la gran diversitat d’espècies d’escarabats que existeixen i de què s’alimenten? D’on venen els escarabats, i quines adaptacions fan i de quins processos participen? No sabem quasi res d’aquestes espècies que en general veiem d’una manera poc amable si ens han perjudicat com els corcs. Podem arribar a veure els escarbats des d’una nova mirada si observem i els coneixem una mica més, descobrirem un món espectacular.

A la secció del Diari Naturalista, l’Alba, la Sara i la Neus ens conviden a participar el dissabte 12 de gener del 2013, a netejar  la riera de la Vall de Bianya. Elles són Komando Ner i ens expliquen que des d’aquest estiu es troben cada primer dissabte de mes i van a netejar els rius.

A l’Apunt Ecologista parlem de la fractura hidràulica (fracking en anglès).El proper dimarts 4 de desembre a les 19h a l’escola de Riudaura es convoca una reunió per valorar si cal crear un grup de treball sobre el Fracking i extraccions d’hidrocarburs a la Garrotxa i/o que proposi models energètics alternatius a les energies fòssils.

A l’Agenda es parla de la Fira de Projectes Autogestionats per una Economia Local i Solidària, i també de les Tertúlies Naturalístiques el 2n dijous de cada mes al restaurant B-Creck de la Solfa (Olot). La ICHN  de la delegació a la nostra comarca ens convida anar i participar el proper dijous 13 de desembre a 2/4 de 10 del vespre a parlar de les espècies al-lòctones(forànies) Aquestes tertúlies tenen com a objectiu ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa.

Donem les gràcies a totes les persones que fan i han fet possible PANDION i que segueixen amb il·lusió el vol d’aquesta àguila amb llibertat i respecte.

SALUTACIONS. I us desitgem que seguiu feliços naturalment.

Etiquetat com a: .

Rate it
Entrada anterior