play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Ràdio Llunarbori 007: Roure

Rosa Sans, Elena Sixto, Pilar Aiguabella i Nuri Aguilar 21/06/2020 425 7 4


Background
share close

Arriba l’estiu i a Ràdio Llunarbori creuem la porta de l’any, celebrant el solstici d’estiu fent-li una festa al Roure, l’Arbre que ens inspira fortalesa i noblesa.

Quercus Robur

El seu temps-mes-lluna va del 10 de juny al 7 de juliol i el seu vers en la Cançó d’Amergin ens diu: Sóc un Déu que fa cremar el cap amb fum.

En el seu temps, el Sol arribarà al zenit de l’any i les herbes estan plenes de virtuts guaridores en la nit màgica de Sant Joan, la nit més curta de l’any. És el temps d’anar-les a cercar per fer una bona ratafia. Coneixerem la flor per fer l’oli de cop, l’herba de Sant Joan.

Descobrirem els roures que podem trobar al nostre país, i coneixerem més sobre el simbolisme del roure, que en la mitologia celta és el Déu que regeix la meitat lluminosa de l’any. Un dels arbres més venerat pels druides. En els seus boscos hi tenien els seus temples i les seves escoles. El nom cèltic pel roure és ‘duir’, d’on prové el nom de druida, és a dir, els homes del roure. Simbolitza la unió entre el cel i la terra. I ens ensenya el valor de la perseverança.

El temps del món
no té camins
sols un sol cor
i arrels endins.
Tenim la sort
d’obrir infinits
de molsa i bosc
als nostres dits,
i no cal moure
l’aglà amorosa,
que si vol ploure
i déu disposa,
a sota el roure
fem festa grossa.

(Elena Sixto)

Escolta i gaudeix el setè programa dedicat a les llunes i els arbres, inspirat en el calendari de 13 mesos lunars dedicats als arbres que ens proposa el Llunarbori, i com diu en Joan Brossa: “El sol d’uns quants, és la lluna de tots els altres’.

Ho podeu escoltar a la F.M. 101.4 el dissabte 20 de juny a les 10 del matí i diumenge 21 en repetició a les 12 del migdia. I per internet ON AIR a http://www.r90.org/

També el trobareu en format podcast a la web de ràdio 90.

Per a més informació visiteu:

http://www.llunarbori.net/

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Ràdio Llunarbori 007: Roure

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior