play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Ràdio Llunarbori 006: Arç Blanc

Rosa Sans, Elena Sixto, Pilar Aiguabella i Nuri Aguilar 18/05/2020 105


Background
share close

Ràdio Llunarbori presenta l’arç blanc, que s’associa a la sisena lluna del cicle lunar que va del 13 de maig al 9 de juny. En aquest  programa especial dedicat a aquest gentil arbre us proposem de conèixer-lo de prop, les seves virtuts i els dons que ens ofereix i seguir endinsant-nos en el llunarbori  el calendari que  inspira una nova manera de relacionar-nos amb el temps.

¡Viu, gentil arç blanc!
Viu sense fi,
viu sense que mai el tro,
la destral, els vents
o el temps
et puguen enderrocar.

(Pierre de Ronsard)

Què ens diu i què ens ensenya el Crataegus monogyna.?

Ens encomanem a la seva longevitat, força i vigor, i que ens mostri com superar les nostres contradiccions.

L’ARÇ BLANC és l’arbre consagrat a les fades, i es diu que en els boscos on hi ha roures, freixes i arços, hi viuen elles. És un arbust humil que destaca per la seva bellesa. La seva energia ens dóna equilibri per saber balancejar-nos. Ens ofereix rejoveniment i ser creatius amb la nostra vida. És el millor temps per a fer una depuració de cos i ment.

ja ha passat l’hivern, perquè l’arç blanc ha florit i també ho ha fet el roser” 

L’arribada del bon temps i la florida de l’arç blanc van molt lligades,  i s’esdevé en el mes de maig que és el mes de les flors per excel·lència. El vers que l’acompanya diu:  “Sóc bell entre les flors”. En aquest programa de  ràdio us convidem a descobrir la dualitat i les propietats d’aquest interessant arbrissó i també  a fer un viatge pels mils colors  de les flors que engalanen  els camins, els marges dels prats, dels camps, dels boscos i de les hortes… a enamorar-nos de la seva bellesa per gaudir al voltant del prodigi que la natura ens ofereix en aquest moment de l’any.
En equilibri, festejant la vida i feinejant a l’hort, fent un passeig pels camins vora les nostres cases, gaudint la bellesa de cada instant canviant a les nostres vides i a la natura., des de les ones deixeu-vos embriagar per aquesta alenada de màgia, poesia, i música que us ofereix aquest programa dedicat a la lluna de  l’arç blanc, I mentre ens preparem per a l’arribada de l’estiu, us desitgem felicitat i plenitud.

Sintonitzeu a les ones de Ràdio 90 al 101.4 F.M. aquest dissabte 16 de maig a les 10 del matí, i diumenge 17, en repetició a les 12 del migdia. O bé per internet a http://www.r90.org/. També podeu escoltar-lo en podcast des de la  pàgina de Ràdio 90.

i per obtenir més informació visiteu:

http://www.llunarbori.net/

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Ràdio Llunarbori 006: Arç Blanc

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior