play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Notícies
  • keyboard_arrow_right Especials de l’Esbart Olot

Notícies

Especials de l’Esbart Olot

Ràdio 90 16/04/2011 19


Background
share close

A Ràdio 90, obrim micros a Les entitats tenen la paraula. Aquest cap de setmana i el següent, l’Esbart Olot ens presenta dos dels espectacles que oferiran aquests propers dies a la nostra ciutat.

Dissabte dia 16 d’abril, a les 10 del matí, i diumenge dia 17, a les 12 del migdia, emetem el primer especial, dedicat al Ball del Xai Be.

Josep Mª Rifà i Anna Buch, de l’Esbart Olot,  en diàleg amb Rosa Sans, presenten la història d’questa dansa tradicional olotina que es ballava des de 1490 el dijous sant, i que ha recuperat des de l’any 2007, aquesta entitat que vetlla per divulgar, preservar i modernitzar les danses i la música tradicionals del nostre país.

D’on sorgeix aquesta dansa, com la ballaven, què celebraven, quins eren els moviments, la música que els acompanyava i com s’ha recuperat i posat al dia, apunt per ballar-la el dissabte 23 d’abril a la plaça major d’Olot, acompanyats en aquesta ocasió, del grup de música tradicional Stukat del Bolet.

Abans, pel centre de la ciutat des de dos quart de 7 de la tarda, hi haurà una cercavila a càrrec dels Bastoners i Grallers d’Olot.


Rate it
Entrada anterior