play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Notícies
  • keyboard_arrow_right L’Esbart Olot i el ball del Xai Be

Notícies

L’Esbart Olot i el ball del Xai Be

Ràdio 90 22/03/2013 11


Background
share close

Xai Be -2Per tercer any consecutiu, Ràdio 90 es fa ressò d’un dels actes més destacats del calendari folklòric d’Olot i comarca: el ball del Xai Be, que tindrà lloc, com és tradicional, el Dissabte Sant, que enguany s’escau el proper dia 30 de març, a 2/4 de 8 de la tarda a la Plaça Major.

Per parlar-nos d’aquest esdeveniment ens acompanyarà a l’estudi de l’emissora en Josep Maria Rifà, president de l’Esbart Olot, entitat organitzadora.

Com ell assenyala, es té constància que aquest ball ja existia l’any 1490, fins que es va perdre a mitjans del segle XIX. L’Esbart el va recuperar l’any 2007, amb nova coreografia però mantenint l’esperit de la dansa tradicional i també la música original, i des d’aleshores s’ha mantingut com un dels actes centrals de la Setmana Santa a Olot. Enguany, l’acompanyament musical serà a càrrec dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot, que al mateix temps faran un petit concert del seu repertori. El programa es completarà a un quart de set de la tarda amb una cercavila pel centre de la ciutat del grup de Bastoners i Grallers d’Olot. Tothom és convidat a assistir-hi.

El programa, presentat per la Rosa Sans, es podrà escoltar aquest diumenge, dia 24 de març, a les 12 del migdia, i en repetició, el mateix dissabte, 30 de març, a les 10 del matí.

Rate it
Entrada anterior