play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Notícies
  • keyboard_arrow_right Conferència de l’Albert Aulines en el Pedra a Pedra

Notícies

Conferència de l’Albert Aulines en el Pedra a Pedra

Ràdio 90 12/10/2013 50


Background
share close
Albert Aulines i Alfons Díaz, organitzadors del Cicle
Albert Aulines i Alfons Díaz, organitzadors del Cicle

Com ja és sabut, el Pedra a Pedra d’aquesta temporada de tardor retransmet en diferit una efemèride relacionada amb el món de l’arqueologia que ha tingut lloc recentment (abril–juny de 2013) al nostre país: la celebració del I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines, al Museu Darder de Banyoles.

Adreçat al gran públic, aquest cicle consisteix en 11 conferències impartides per 15 dels professionals (prehistoriadors, arqueòlegs, historiadors i antropòlegs) que, a diari, posen al descobert les restes arqueològiques gironines, des del paleolític a l’època moderna.

I la conferència que us oferirem aquest diumenge, dia 13, de 13 a 14,30h., és precisament la que va anar a càrrec d’un dels dos coordinadors del cicle, l’Albert Aulines, que és també el creador, juntament amb en Francesc Xavier Medina, del programa Pedra a Pedra.

Us convidem, doncs, d’una manera molt especial a escoltar aquesta xerrada, on s’explica el darrer descobriment de l’apassionant aventura sobre els orígens humans a la bioregió de Girona, les troballes que s’han fet a Domeny, molt a prop de la ciutat de Girona, i que tenen un altíssim valor arqueològic ja que s’hi han trobat centenars d’eines de pedra del període neandertal d’una qualitat i en un estat de conservació absolutament excepcionals.

Per complementar aquesta exposició, podeu escoltar també la xerrada que, sobre les mateixes troballes, vam tenir amb el propi Albert a l’estudi de Ràdio 90 l’abril del 2012: Neandertals a mitja hora de la catedral.

Rate it
Entrada anterior