play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Rock-Pop
  • keyboard_arrow_rightPodcasts
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right Directes amb Jerry Garcia Band
play_arrow

Rock-Pop

Directes amb Jerry Garcia Band

Ton Torné 19/04/2017 39


Background
share close

De la mà d’en Ton Torné, gaudirem d’una nova edició del programa Directes, que en aquesta ocasió té com a protagonista a la Jerry Garcia Band. El mateix Ton ens en fa cinc cèntims:

Actuació a l’agost de 1990 a San Rafael (Califòrnia) del líder de Grateful Dead, Jerry Garcia amb la seva banda.

Cantant, compositor i excel·lent guitarrista que bevia tant del rock psicodèlic, el blue-grass, el folk, el jazz, etc., a part d’estar amb els Dead, de tant en tant, actuava en solitari per mostrar la seva cara més eclèctica i versionant els seus referents.

En aquest doble àlbum en directe toca diversos temes de Bob Dylan (com oblidar la gira amb el mestre de l’any 1987, Dylan and The Dead?): “Tangled up in Blue”, “I shall be released”, “Simple twist of fate” i “Señor”. D’en Lennon el “Dear Prudence” del Doble Blanc dels Beatles, “Stop that train” de Peter Tosh, “Evangeline” dels Lobos, “The way you do the things you do” dels Miracles, “Get out of my life” d’Allen Toussaint, “The night they drove old dixie down” dels The Band i “Deal”, un tema composat per Garcia i Robert Hunter, artista contra-cultural i maleït, entre d’altres.

Això sí, l’esperit de “jam band” perdura, és a dir s’allarguen els temes com xiclets, improvisant i donant-li la volta als temes, tot això amb el seu fi estilisme i la seva peculiar veu aguda que només es va poder apagar d’un atac de cor mentre es recuperava en una clínica de desintoxicació l’any 1995.

Un Directes per fruir d’un personatge mític de l’escena californiana.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Directes amb Jerry Garcia Band

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior