play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Notícies
  • keyboard_arrow_right Especial projecte cooperació cultural internacional

Notícies

Especial projecte cooperació cultural internacional

Ràdio 90 10/02/2011 28


Background
share close

La Rosa, la Sabina i els dos convidats: Mireia Tresserras i Jean-Marcel Sene

Ràdio 90 presenta aquest cap de setmana un nou especial cultural de gran interès, un espai de 60 minuts de durada que vol apropar-nos a una iniciativa de caire internacional que es du a terme a la nostra ciutat.

En efecte, Olot participa en un projecte de cooperació cultural internacional: Imagineria religiosa: Espanya-República Dominicana i Haiti, que aproxima a tres realitats culturals diferents, tres formes de representació de la religiositat a través dels Sants d’Olot, una indústria totalment genuïna d’Olot i alhora la més internacional, els Sants de fusta de República Dominicana i els objectes i l’art Vudu d’Haiti.

La primera fase , aquest mes de desembre i gener, ha permès exposar els Sants de Fusta de República Dominicana , elaborats pel Centre d’Artesania de Miches i un seguit d’activitats educatives i de difusió per a la població d’Olot, al Museu dels Sants d’Olot.

La segona i tercera fase es plantegen a través de l’exposició d’aquesta imatgineria religiosa a República Dominicana i Haiti, amb la participació del Centre Cultural Leon Jimenez a Santiago de los Caballeros , Republica Dominicana i el Centre d’Art Fosaj a Haiti i finalment el 2012 Olot rebria l’exposició dedicada al Vudu amb un seguit de conferències i activitats vinculades.

Aquest projecte combina exposició, difusió, venta i producció de l’artesania i formació dels joves dels centres artístics i artesans que hi participen. Hem comptat amb la aportació conceptual sobre el Vudu i la participació d’Haiti en el projecte per part del coordinador del projecte a Haiti, Jean-Marcel Sene i els objectius del projecte ens els ha explicat la Mireia Tresserras, coordinadora  general.

El programa s’emet el dissabte dia 12 de febrer, a les 10 del matí, i el diumenge, dia 13, a les 13h., i la presentació va a càrrec de la Rosa Sans i la Sabina Renau.

Rate it
Entrada anterior