play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Marmotes 021. Un Món Feliç (Aldous Huxley)

David Ràfols 05/10/2022 106 5


Background
share close

Aquest mes, a “Les Marmotes de la Biblioteca” parlarem del llibre “Un Món Feliç”, una novel·la distòpica i filosòfica que ens fa reflexionar sobre els límits ètics de la nostra societat.

Al món feliç triomfen els déus del consum i de la comoditat. La terra es divideix en 10 zones aparentment segures i estables. Els humans ja no procreen i el sexe s’ha convertit en només una diversió. La societat es divideix en castes anomenades amb lletres gregues on tothom accepta de bon grat el seu lloc a la jerarquia social, perfectament ordenada. Els valors humans essencials ja no tenen cabuda en aquest món i els seus habitants són creats in-vitro amb una tècnica concebuda com una cadena de muntatge. El Soma, la droga per excel·lència, els ajuda a ignorar els contratemps i a escapar de la rutina. A canvi d’aquest ordre pulcre i perfecte, la llibertat d’expressió i el pensament crític han sigut extirpats de la societat.

“Les Marmotes de la Biblioteca” és un programa literari d’en David Ràfols i membres del grup excursionista “Els Centpeus del Pirineu” que s’emet mensualment cada 2on dissabte del mes, a les 11 del matí, i en repetició els diumenges a la mateixa hora.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Marmotes 021. Un Món Feliç (Aldous Huxley)

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior