play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Marmotes 034. El Ferrocarril Subterrani (Colson Whitehead)

David Ràfols 10/11/2023


Background
share close

Aquest mes, a “Les Marmotes de la Biblioteca” parlarem del llibre “El Ferrocarril Subterrani”, de l’escriptor Nord-Americà Colson Whitehead. Una novel·la històrica de supervivència enmig dels horrors dels estats esclavistes americans del segle XIX, una de les nafres més importants dels fonaments del que actualment considerem la primera superpotència mundial, i que encara és palpable en forma de racisme.

El llibre narra la història de la Cora, una jove esclava que malviu en una plantació de cotó de Geòrgia, abans de la guerra civil nord-americana. Després d’una agressió brutal decideix emprendre una fugida desesperada amb el ferrocarril subterrani, un mitjà de transport clandestí que li hauria de permetre començar una nova vida. Però la seva escapada es veurà marcada per la persecució salvatge d’en Ridgeway, un caça-recompenses, que farà que la noia s’embarqui en un viatge frenètic a la recerca de la llibertat. Colson Whitehead ficciona en aquest llibre una de les xarxes de solidaritat més importants dels Estats Units, la terra de la llibertat, que va esdevenir un infern per als afroamericans. Aquesta obra monumental mostra l’impacte de les promeses incomplertes, origen dels conflictes racials, a través de la voluntat ferotge d’una dona que vol deixar enrere els horrors de l’esclavatge.

“Les Marmotes de la Biblioteca” és un programa literari d’en David Ràfols i membres del grup excursionista “Els Centpeus del Pirineu” que s’emet mensualment cada 2on dissabte del mes, a les 11 del matí, i en repetició els diumenges a la mateixa hora.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Marmotes 034. El Ferrocarril Subterrani (Colson Whitehead)

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior