play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_rightGhettoblaster de Pagès

rss_feedSubscriu-te

Ghettoblaster de Pagès

267 Resultats / Pàgina 1 de 30


Background

Un ghettoblaster és un radiocassette portàtil, d’aquells tan grans, que segur que heu vist alguna vegada, en pel•lícules, en videoclips o en parodies de rapers. I és que aquest element sempre ha estat estretament relacionat al hip hop i tota la cultura urbana que s’ha anat forjant al carrer. Principalment als suburbis de les grans ciutats nord-americanes, on els més desafavorits, a manca de medis per aconseguir altres coses, s’havien de conformar amb el que podien. I amb una radiocassette i moltes ganes i imaginació, es van inventar una nova manera de viure. Al voltant d’aquest element es van posar a ballar, a rapejar sobre la música, i a animar una mica el barri.

Aquí no va ser així, no tenim les grans ciutats nord-americanes, i molt menys els seus suburbis, però sí que tenim un ghettoblaster, per animar els aplecs a l’Alta Garrotxa, fer una jam session a la Fageda, musicar les excursions per la parcel•lària o armar una festa improvisada al Montsacopa. És un ghettoblaster de pagès.

D’ell en raja principalment rap, però no s’estanca, va saltant d’estil en estil, relacionats amb aquesta cultura urbana anomenada hip hop. Diferents versions, tendències, i principalment, en diferents idiomes.

En cada episodi engegarem el ghettoblaster de pagès, agafarem les cintes de cassette que tenim guardades en velles caixes de sabates, i farem sonar la millor música ben alta i forta. Tant com els altaveus donin.