play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Ràdio LLunarbori 024 La lluna de l’heura

Rosa Sans, Elena Sixto, Pilar Aiguabella i Nuri Aguilar 14/10/2021 302


Background
share close

L’arbre de l’ onzè mes lunar que va del 30 de setembre al 27 d’octubre del calendari llunarbori està dedicat a l’HEURA, la liana més coneguda de totes les plantes, i amb ella i com ella abracem la vida creixent en espiral, ens obrim amb i en tots els sentits com ho fa enfilant-se amb les seves arrels, per gaudir de cada pas del camí i cada volta que ens porta a  despertar, cooperar, gaudir i agrair tots els aprenentatges, beneficis i tota la saviesa de la mare Terra.

El bosc, la Terra en aquest moment de la roda de l’any ens dona una gran lliçó d’unitat, generositat i reciprocitat. Es el punt d’inflexió per iniciar el camí cap endins.

Juntes cooperant fent camí des de les ones de ràdio 90 us convidem a sintonitzar amb l’espiral de vida que és l’heura, i que en la cançó d’Amergin, l’acompanya el seu vers que diu: “Sóc un senglar ferotge”.

El teu créixer en espiral

em fa creure en la bellesa

com a forma sideral

de vritat eterna apresa.

Fer-se amic, impuls vital,

¿i de viure qui té aptesa

si no aquell que li és lleial?

Oriol Sauleda

Ràdio Llunarbori és el programa inspirat en el calendari Llunarbori i en aquesta edició hi escoltarem també a les àvies remeieres de la Garrotxa que ens ajudaran a saber més coses d’aquesta planta i de les seves propietats i simbolismes,  i també dels remeis que ens aporten i que podem preparar en aquesta temporada.

La Tura Punti ens informa del projecte simbiosi, i de les accions i activitats que s’estant duent a terme amb “un nadó un arbre” i “boscos que cuiden pacients, pacients que cuiden boscos” , en el marc del bosquet de l’hospital d’Olot anomenat bosquet dels tres roures.

També farem esment de la feina que des del col·lectiu eixarcolant (Igualada) que s’està estenent per tot el territori català el redescobriment de les plantes silvestres comestibles i cada vegada som més gent que s’apropa a la jornada gastronòmica de les plantes oblidades, que es duu a terme el primer cap de setmana del mes d’octubre.

I amb aquesta nova edició d’aquest programa dedicat a l’heura, aquesta planta perenne, símbol d’eternitat, vitalitat i resurrecció  fem un elogi a totes les plantes posant en valor el coneixement tradicional i popular, enfortint vincles, eixamplant l’autoestima forestal i bevent de la font de la sàvia natura.

Salut i bona lluna i bona tardor. ens retrobem de nou a la propera lluna . Gràcies per ser-hi

Us convidem a escoltar-lo a la F.M. al 101.4 (Garrotxa i rodalies) el dissabte 9 d’octubre a les 11 del matí o bé el diumenge 10 d’octubre, en repetició, a les 19h de la tarda.

Per internet a ràdio 90  a www.r90.org (la ràdio en directe) i també podeu escoltar-lo sempre en format podcast.

Per a més informació sobre el calendari visiteu:

www.llunarbori.net/

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Ràdio LLunarbori 024 La lluna de l’heura

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior