play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Ràdio Llunarbori 009: Avellaner

Rosa Sans, Elena Sixto, Pilar Aiguabella i Nuri Aguilar 08/08/2020 319


Background
share close

Del 5 d’agost a l’1 de setembre, és el mes de l’Avellaner, el novè mes del Llunarbori, el calendari de 13 llunes dedicades als Arbres. A Ràdio Llunarbori anem aprenent seguint aquest calendari girant la roda de la vida. Ens hi acompanyeu?

En aquest programa us convidem a aprofundir en el coneixement d’aquest arbre, considerat l’Arbre de la Saviesa i consagrat a les nou muses inspiradores de les arts i les lletres. Considerat un arbre protector que atrau l’abundància i els ésser màgics, i de la veu d’en Martí Boada coneixerem a quins llocs el podem trobar i quins són i han estat els seus usos culturals. També revelarem el significat del seu vers de la Cançó d’Amergin: “Sóc un Salmó en un estany.”

(Corylus avellana) Avellaner

Observarem la natura en aquests moments de l’any i ens preguntarem perquè sentim, enmig d’ella, les cigales tan fort quan fa calor. I així, de la mà de la poesia, una cuca de llum de la Rodoreda, i uns poemes del poeta avellaner Pau Riba ens duran fins a la lluna nova, que ens portarà a descobrir els tresors amagats d’aquest temps de les avellanes, on tan bé s’escaurà un elogi a la lentitud.

(Cicada orni) Cigala grisa

“Desitges veure, escolta primer.”  Bernat de Claravall

Sintonitzeu les ones lliures de Ràdio 90 i gaudiu amb la lluna, el sol, els planetes, les estrelles, els arbres i la poesia… fent-vos companyia, compartint amb vosaltres la calor de l’estiu, a la F.M. 101.4 el dissabte 8 d’agost a les 10h del matí o bé el diumenge 9 d’agost a les 12h. del migdia. Ràdio Llunarbori us presenta l’Avellaner, desitjant que us inspiri. Gràcies per la vostra atenció.

Per a més informació visiteu:

http://www.llunarbori.net/

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Ràdio Llunarbori 009: Avellaner

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior