play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Rock-Pop
  • keyboard_arrow_rightPodcasts
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right The Beatles – Get Back al Directes
play_arrow

Rock-Pop

The Beatles – Get Back al Directes

Ton Torné 23/11/2023


Background
share close

El gener de 1969 els Beatles entren a l’estudi amb un nou projecte: crear i assajar temes nous mentre Michael Lindsay-Hogg ho enregistra amb vàries càmeres i rematar-ho en una actuació en viu (potser a Egipte?) a la qual cosa en George s’hi va oposar de totes totes, en John estava pels seus assumptes musicals, contraculturals i reivindicatius amb la Yoko i en Ringo que de fet ja s’hi hagués apuntat.

Traslladats de Twickenham Studios (gran, fred i desangelat hangar de rodatge de pel·lícules) a la seu d’Apple a Saville Road de Londres, al terrat de l’edifici on farien la seva darrera actuació en viu, els quatre beatles més el teclista Billy Preston, portat per en George per aportar música i també vaselina per tal suavitzar les relacions entre ells ja força divergents, treballen tot aquest mes de gener en el que seria el projecte Get Back, disc publicat més d’un any més tard amb el nom de Let it be i produït per l’inefable Phil Spector (sí, el del mur de so).

Ara amb motiu del 50è aniversari i amb un xic de retràs per la pandèmia arriba a les nostres mans l’edició de luxe on trobem sis discs remasteritzats per Giles Martin amb el sistema Dolby Atmos: l’original de Spector, el que hagués pogut ser produït per l’assistent real a les sessions, Glyn Johns, el disc en Blue Ray, un altre en format EP i els dos que escoltarem avui amb el grup de Liverpool tocant els nous temes a l’estudi, en directe rigorós. Nosaltres hem seleccionat els que van acabar sortint al disc, siguin o no els tocats en directe al terrat d’Apple.

“M’agradaria referenciar que l’any 2011 en els programes 17 i 18 de Penny Lane hi podem trobar les cançons i apunts de les mateixes i, molt especialment, envio el meu reconeixement i estima cap el Directes (The Beatles – Let it be) que ens van oferir el 24 de novembre d’aquell mateix 2011 en Javi Garrigós i en Rafa Bazaga. Ja fa una colla d’anys…i seguim!”

El programa conduït per en Ton Torné, es podrà escoltar a l’streaming en directe de Ràdio 90 el dissabte 25 de novembre de 2023 a les 5 i el diumenge a les 4 de la tarda. A partir del dilluns el trobareu en format podcast per l’escolta o la descàrrega al web de l’emissora.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: The Beatles – Get Back al Directes

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior