play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • Home
  • keyboard_arrow_right Rock-Pop
  • keyboard_arrow_rightPodcasts
  • keyboard_arrow_right
  • keyboard_arrow_right Celebrem 100 Setmanes De La Nova Ràdio 90 (2)
play_arrow

Rock-Pop

Celebrem 100 Setmanes De La Nova Ràdio 90 (2)

Miquel Pascal 27/04/2012 47


Background
share close

El mes de juny del 2010, Ràdio 90 iniciava una nova etapa. Refundada sobre les mateixes bases que, a principis de la dècada dels 90, van impulsar el projecte inicial, decidia obrir un nou temps amb una triple voluntat: millorar l’apartat tècnic adaptant-lo a les tecnologies actuals, ampliar i diversificar la graella incorporant-hi noves veus i noves propostes, i finalment accentuar el seu perfil social i cultural, vinculant l’emissora al teixit associatiu d’Olot i comarca, per convertir-la en altaveu dels projectes i iniciatives de les entitats de casa nostra.

Gairebé dos anys després, 100 setmanes després per ser més exactes, quan la nova Ràdio 90 ja ha agafat velocitat de creuer i s’ha guanyat modestament un espai dins el món de la comunicació de la comarca, creiem que ha arribat l’hora de fer-ne una primera celebració. Com?

Doncs oferint-vos, aquest proper cap de setmana del 28 i 29 d’abril, una programació amb alguns elements innovadors, potser sorprenents, i dos programes especials pensats expressament per a l’ocasió. Comencem per aquests darrers:

L’Albert (al centre) amb l’Àngel i en Josep

Neandertals a mitja hora de la catedral: L’arqueòleg Albert Aulines, a qui ja coneixem com a un dels dos responsables del programa de divulgació de la Prehistòria Pedra a pedra, ens apropa a uns descobriments recents que s’han fet a Domeny, molt a prop de la ciutat de Girona, i que tenen un altíssim valor arqueològic ja que s’hi han trobat centenars d’eines de pedra del període neandertal d’una qualitat i en un estat de conservació absolutament excepcionals.

Si les troballes tenen un valor indiscutible, el programa té la virtut de divulgar-les de primera mà i a càrrec del màxim responsable de les excavacions, el propi Albert, que en diàleg amb l’Àngel Serrat i en Josep Cuèllar, ens revela detalls interessantíssims sobre el procés d’excavació i els magnífics resultats aconseguits.

100 setmanes, 100 cançons: En Miquel Pascal, home de gustos musicals eclèctics i amb amplis coneixements de la matèria, ens ofereix durant dues hores un ampli i frenètic recull de 100 cançons importants de les darreres dècades, com un viatge a alguns dels millors moments que ens ha ofert la música en totes les seves formes i variants.

A banda d’aquests dos programes, es manté la programació en el seu esquema habitual però amb importants variants:

A les 12 de migdia del dissabte, i després de l’especial dedicat a les importants descobertes del jaciment gironí de Domeny, “Neanderthals a mitja hora de la Catedral”, fusionarem dos programes de la casa, l’Endavant les atxes! i Ghettoblaster de pàges que donaran pas a l’Endavant el Ghettoblaster! i Atxes de pagès.

A l’Endavant el Ghettoblaster! l’Àlex Vilar seleccionarà la música que sonarà en aquesta horeta dedicada a la música cantada en català que presenta en Medi cada setmana. I a les 16h serà en Medi qui visiti a l’Àlex a l’Atxes de pagès amb una caixa plena de cintes que emetrem.

Esperem que aquesta fusió us agradi i sigui del tot fructífera.

En Xevi, l’Àngel i en Javi

A les 6 de la tarda del dissabte l’Escarbat Bum Bum de l’Àngel Serrat és converteix en l’Escarbat Rock, en Javi Garrigós i en Xevi Baca agafaran el comandament d’aquest programa i portaran la veu cantant. Aportaran a l’onada punk i macarra estatal que caracteritza aquest programa música triada especialment per l’ocasió.

A les 7 arribarà el Ràdio Bum Bum on serà l’Àngel que agafarà el timó del vaixell de Ràdio Rock per empeltar-lo amb la seva tria de cançons i una llista d’èxits molt especial, sense oblidar-se del bonus track que és només per aquells que el vulguin escoltar en podcast a través de la web de Ràdio 90.

I a les 8 del vespre del diumenge us oferirem un Technopolis especial que hem anomenat Technopolis Entròpic. L’estiu del 2010, just quan arrancava la nova etapa de l’emissora, un dels primers programes a afegir-se a la graella va ser l’Entropia Natural, que conduïa la Júlia de Balle. El programa s’emetia just abans del Technopolis, i compartia amb aquest certs referents musicals. Era desig dels dos responsables fer algun dia un programa conjunt, i aquest dia ha arribat. Perquè en això consistirà l’experiència, en una mena de barreja dels dos programes, i tenint sempre com a punt de referència l’actualitat musical més immediata.

Tots aquests programes, i la resta que es mantenen igual, es podran escoltar també, a partir del dilluns dia 30 d’abril, a través del sistema de podcast, accedint a la pàgina corresponent a cadascun d’ells dins aquesta mateixa web.

Esperem que tot plegat sigui del grat de l’audiència, a qui aprofitem per agrair el seu suport i recolzament durant tot aquest temps.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Celebrem 100 Setmanes De La Nova Ràdio 90 (2)

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior