play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Especials. Parlem de Volcans

David Ràfols 17/11/2023


Background
share close

Els habitants de La Garrotxa estem habituats a conviure entre volcans. Evidentment, no son volcans actius (fa uns 9.000 anys des de la seva última erupció), però sí estem familiaritzats amb la seva forma, la geologia del terreny, les colades i els prismes de basalt. Malgrat tot, els volcans no acaben a Olot, i hem de sortir de la comarca per a conèixer els que estan actius, per gaudir-los amb tota la seva esplendor. Recentment s’ha fet molt de ressò de vulcanologia a Islàndia, l’illa enmig de l’Atlàntic situada entre les dues plaques tectòniques Europea i Americana. I tots tenim a la retina la destrucció que va causar la colada del volcà Tajogaite, de La Palma, a les Illes Canàries.

Fotografia: Carles Rabadà

La intenció d’aquest Especials d’avui és parlar de volcans i vulcanologia activa (i potser no tant activa) amb 4 persones que ens hem trobat a la xarxa social de Twitter, que fins avui no ens havíem ni vist les cares, però que compartim aquesta passió comuna:

  • Carles Rabadà (pilot de drons i especialista en fotografia)
  • Judit Castellà (postgrau en Vulcanologia)
  • Jordi Vilà (geòleg i fundador de Geoleg.cat)
  • David Ràfols (aficionat a la Vulcanologia)

Aquest Especials de Ràdio 90, dirigit per en David Ràfols, s’emetrà el dissabte 18 i diumenge 19 de novembre de 2023 a les 9:00h del matí, i estarà disponible a partir del dilluns 20 de novembre en format podcast per l’escolta o descàrrega al web de Ràdio 90.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Especials. Parlem de Volcans

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior