play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Eutopías 004

Marta Molina 12/01/2024


Background
share close

Avui, parlem d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús als “llocs del bon viure”.

En aquest capítol el vaixell d’Eutopías ha parat al port de Cal Cases, una comunitat construïda al voltant d’una cooperativa d’habitatge situada a la zona més elevada de l’altiplà central.

Allà ens hem trobat amb diverses persones que ja estan caminant l’eutopia de viure al voltant de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, un model d’accés i tinença d’habitatge que es basa en la propietat col·lectiva d’un immoble per part de la cooperativa i el pagament del dret d’ús per part dels socis i sòcies de la cooperativa, cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús que és el que volem explorar aquí als llocs del bon viure, molt diferent del cooperativisme de promoció de l’habitatge que no en discuteix la propietat.

Podríem dir que ha estat la primera trobada eutòpica. Sabeu que ens agrada trobar-nos físicament per fer ràdio perquè sabem que en aquestes trobades passen moltes coses i es teixeixen somnis.

Hem convocat set cooperatives que van accedir a desplaçar-se un diumenge de bon matí per fer aquest programa possible. De fet, vam convocar-ne més de set i algunes no van poder venir, però les farem presents durant el viatge d’avui on intentarem reproduir la major part dels debats que van sorgir.

Demanar-vos paciència, perquè vam tenir alguns problemes de so a l’inici de l’enregistrament del podcast que hem intentat polir i solucionar perquè tot s’escolti amb claredat. És una de les pegues que té voler fer les coses a l’aire lliure, però estem contentes del resultat i esperem que vosaltres, que ens escolteu, també.

Gràcies per confiar en aquesta manera d’expandir les eutòpies.

El programa conduït per la Marta Molina (Marta Espurna) es podrà escoltar en dos parts a l’streaming en directe de Ràdio 90 el dissabte 13 i el diumenge 14 de gener de 2024 a les 10 del matí. A partir del dilluns el trobareu en format podcast per l’escolta o la descàrrega al web de l’emissora.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Eutopías 004

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior
Episodis semblants