play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
play_arrow

Culturals

Especial Eugenio

David Ràfols 22/03/2021 463


Background
share close

En aquest “Especials” de Ràdio 90 recordarem a un personatge del món de l’espectacle de fa 3 i 4 dècades, dels humoristes més reputats de la història d’Espanya, que va donar alegria a una població que sortia del franquisme i patia algun cop d’estat, herència de la dictadura que venia vivint feia 40 anys. Avui, en honor al 20è aniversari de la mort de qui el representava, recordarem l’humor i acudits de l’Eugenio.

Nascut com a Eugeni Jofra Bafalluy a l’any 1941, Eugenio va assolir el màxim de la seva carrera en el món de l’espectacle durant les dècades dels 80 i 90 a base de, segons les seves paraules, interpretar històries o contes. El seu humor era absurd, i part de la seva efectivitat residia en el seu semblant permanentment seriós, en els canvis de ritme que imposava per beure i fumar, o encendre els cigarrets, i que tampoc necessitava recórrer a cap imitació de veus o personatges.

La temàtica dels seus acudits eren totalment diverses. Des d’anècdotes de dos amics que es trobaven i el diàleg que emprenien, a entrevistes de feina, passant per relacions de parella, animals, jocs de paraules, metges o el món de l’exèrcit.  Avui farem un recordatori d’alguns dels seus més de 5.000 acudits, que anirem introduint per temàtiques d’aquestes diverses que hem comentat. I és que l’Eugeni Jofra ens va deixar fa 20 anys, però els que vam viure aquelles dècades seguim recordant-lo i rient amb ell, fent que el seu personatge, el de l’Eugenio, perduri i no mori mai.

Etiquetat com a: .

Descarrega ara: Especial Eugenio

file_download Descarrega

Rate it
Episodi anterior